Samsung klaarmaken voor verkoop

Heb jij een Samsung smartphone liggen die jij graag wil verkopen? Let er dan wel op dat alle gegevens zijn verwijderd. Het is natuurlijk raar wanneer de nieuwe eigenaar jouw foto's of contacten kan zien. Zorg er daarom goed voor dat alle gegevens van het toestel zijn verwijderd. Maar voordat jij alle instellingen terugzet, zorg er dan voor dat je een back-up hebt gemaakt. Dan ben je er zeker van dat er ook geen belangrijke gegevens, foto's, video's of andere dingen verloren gaan. Weet je niet precies hoe het allemaal werkt? SWOOP helpt jou dan graag verder!

 

1 | Back-up maken

Maak allereerst een back-up van jouw telefoon voordat je alles gaat verwijderen. Je kan jouw telefoon eenvoudig verbinden aan een Google account. Hierop wordt jouw back-up dan opgeslagen. Instellingen > Back-up maken en terugzetten > Back-up mijn gegevens. Als tweede kan je via Cloud een back-up maken. Dit is wel het handigst en werkt hetzelfde als iOS. De back-up is dan gekoppeld aan jouw Google account en wordt dan ook opgeslagen bij Google. Vaak gaat dit automatisch, maar check dit van tevoren goed. Vooral wat de laatste versie is van jouw back-up.  

 

Samsung S5 en eerder

1

Stap 1 : Cloud & Back-up maken en terugzetten.

Bepaal van tevoren voor welke back-up optie jij wilt gaan!

2

Stap 2 : Koppel een account zodat jouw telefoon een back-up kan maken.

Wanneer je voor handmatig back-up maken hebt gekozen.

 

Samsung S6 en later

4

Stap 1 : Open instellingen en kies 'Back-up maken en terugzetten.

3

Stap 2 :  Kies voor back-up maken via Samsung account of Google-account.

 

2 | Terug naar fabrieksinstellingen

Er zijn verschillende manieren om jouw Samsung terug te zetten naar fabrieksinstellingen en alle gegevens te verwijderen, namelijk resetten door fabrieksgegevens te herstellen of een hard reset. De makkelijkste manier is via 'Instellingen'. Open instellingen > back-up maken en terugzetten > onder resetten vind je vervolgens 'Fabrieksgegevens herstellen'. Wanneer je daarop klikt, wordt er bevestiging gevraagd. Hier kan jij je nog eens afvragen of de back-up die je hebt gemaakt wel goed is gelukt.

 

Fabrieksinstellingen

4

Stap 1 : Open instellingen en kies 'Back-up maken en terugzetten.

3

Stap 2 :  Kies voor back-up maken via Samsung account of Google-account.

 

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat alles verwijderd is, kan je ervoor kiezen om een hard reset uit te voeren. Controleer nogmaals of je een back-up hebt gemaakt. Schakel vervolgens jouw telefoon helemaal uit en volg onderstaand stappenplan:

  1. Hou de 'power button', 'home-button' en 'volumeknop omhoog' tegelijkertijd vast totdat de telefoon aangaat.
    1. Zorg ervoor dat je deze drie knoppen tegelijkertijd indrukt.
  2. Laat los wanneer je het Android logo ziet.
  3. Om te navigeren door het menu gebruik je de volumeknop, voor selecteren gebruik je de aan-/uitknop.
  4. Kies vervolgens : "Wipe Data/Factory Reset".
  5. Navigeer vervolgens naar : "Yes - Delete All User Data".
  6. Vervolgens wordt het systeem 'gereboot'.

 

Dit kan een aantal minuten duren. Vervolgens start jouw telefoon automatisch op (dit kan een tijdje duren, geen paniek). Wanneer de telefoon is opgestart, moet je alles opnieuw instellen. Dit laat je zo voor de nieuwe koper.

Toegevoegd aan je winkelwagen:

Artikel

{{var product.name}}

Verder winkelen

Winkelwagen

0 products 0,-
Naar kassa en afrekenen