Wat is refurbished?

SWOOP levenscyclus

De laatste jaren is de markt van refurbished apparaten explosief gegroeid in Nederland. Steeds vaker hoor je de term refurbished voorbij komen. Maar wat houdt het in?

Refurbished is het Engelse woord voor gerenoveerd of opgeknapt. Maar eigenlijk betekent het veel meer. Refurbished apparaten zijn gebruikt geweest en vervolgens uitgebreid schoongemaakt, gecontroleerd en gerepareerd wanneer dat nodig is. Deze opgeknapte apparaten doen qua kwaliteit en levensduur niet onder voor nieuw. Er is dus een wezenlijk verschil tussen tweedehands en refurbished.

Een tweedehands smartphone die je bijvoorbeeld aanschaft via Marktplaats of eBay is veelal een toestel dat al voor langere tijd gebruikt is door een particulier. Het nadeel hiervan is dat je niet precies weet wat ermee is gebeurd. Ook al kan een toestel aan de buitenkant er als nieuw uitzien, je weet niet wat voor mankementen het toestel aan de binnenkant heeft.

De kans op defecten bij een tweedehands apparaat ligt hierdoor dus aanzienlijk hoger dan bij een refurbished apparaat. Meestal duurt het ook een tijd voordat u erachter komt dat het apparaat een defect heeft. Bovendien krijgt u geen garantie op een tweedehands apparaat omdat de oorspronkelijke garantie van het product is gekoppeld aan de persoon die het apparaat destijds nieuw heeft aangeschaft. Werkt uw toestel niet naar behoren, dan houdt dat dus vaak in dat u zelf de reparatiekosten van het betreffende defect moet betalen.

Een refurbished apparaat daarentegen is uitgebreid nagekeken, waardoor deze technisch 100% in orde is. Mocht het nodig zijn, dan worden defecte onderdelen vervangen en opnieuw gecontroleerd. Door de grondige controle is een refurbished apparaat van SWOOP van vergelijkbare kwaliteit als een nieuw apparaat en heeft het ook dezelfde levensduur. Het grootste voordeel is dat de prijs van een refurbished product veel aantrekkelijker is dan de prijs van een nieuw product. Bovendien krijg u ook nog standaard twee jaar garantie op uw product.

Waar komen refurbished apparaten vandaan?

De producten die door SWOOP worden aangeboden, komen vooral uit het bedrijfsleven. Daar wordt hardware vaak vroegtijdig vervangen. Zo is een bijkomend voordeel dat er enkel wordt gekozen voor apparatuur met de beste kwaliteit in het bedrijfsleven. SWOOP geeft deze gebruikte producten een tweede leven. Door ze uitgebreid te controleren en waar nodig op te knappen, krijgen ze weer de levensduur en de technische kwaliteit van nieuw. Daarom vindt je bij SWOOP alleen maar producten van hoge kwaliteit. Refurbished is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!

De conditie van een toestel

Bij SWOOP heb je de keuze uit drie conditieszo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Dit betekent dus ook drie verschillende prijsklassen. Het verschil tussen deze condities kun je alleen aan de buitenkant -cosmetisch- zien. Aan de binnenkant -technisch- zijn de refurbished toestellen namelijk allemaal hetzelfde. Elk refurbished apparaat is op meer dan 50 verschillende punten gecontroleerd. Onze technisch hoogopgeleide medewerkers gaan hierbij uiterst zorgvuldig te werk. Daardoor kan SWOOP garanderen dat een refurbished apparaat technisch 100% in orde is. Dankzij de verschillende condities en prijsklassen is er dus een refurbished apparaat voor iedereen.

Refurbished heeft vele voordelen

Een van de voornaamste redenen waarom mensen voor refurbished kiezen, is de prijs. Smartphones, tablets, laptops en desktops zijn nieuw vrij prijzig. Door de aanschaf van een refurbished apparaat bespaart u al gauw tientallen tot honderden euro’s, terwijl de kwaliteit en levensduur precies hetzelfde zijn als bij een nieuw model. Een ander voordeel qua smartphones is dat u een los toestel koopt voor een aantrekkelijke prijs. U zit dus niet vast aan een abonnement, waarbij u om de zoveel jaar pas voor een nieuw toestel kunt kiezen. Ook kunt u zo zelf beslissen welk abonnement u kiest en behoudt u uw eigen telefoonnummer.

Een refurbished product van SWOOP wordt altijd geleverd met:

  • Laadaccessoires*
  • De meest actuele software-update
  • 2 jaar garantie
  • Simkaarthouder openingstool**

*  iMacs worden geleverd inclusief muis en toetsenbord.

** Dit geldt alleen voor de refurbished smartphones.

Garantie

SWOOP staat garant voor het leveren van de allerbeste kwaliteit. Daar zijn wij zelfs zo zeker van dat u 2 jaar garantie krijgt op uw aankoop. Hierdoor heeft u de zekerheid dat de kwaliteit van uw aankoop gewaarborgd is en blijft. Mocht uw SWOOP apparaat toch onverhoopt defect zijn of niet naar behoren werken, dan kunt u er zeker van zijn dat SWOOP dit probleem snel voor u oplost.

30 dagen uitproberen

Twijfelt u nog of een refurbished apparaat iets voor u is? Bij SWOOP profiteert u altijd van de 30 dagen uitprobeertermijn. Bevalt uw aankoop niet, dan kun u dit melden en binnen deze termijn retourneren.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over refurbished of wilt u meer weten over een specifiek refurbished apparaat? Neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice staat voor u klaar!

Filters toepassen Filters toepassen