Wat is refurbished?

SWOOP levenscyclus

De laatste jaren is de markt van refurbished apparaten explosief gegroeid in Nederland. Steeds vaker hoor je de term refurbished voorbij komen. Maar wat houdt het in?

Refurbished is het Engelse woord voor gerenoveerd of opgeknapt. Maar eigenlijk betekent het veel meer. Refurbished apparaten zijn gebruikt geweest en vervolgens uitgebreid schoongemaakt, gecontroleerd en gerepareerd wanneer dat nodig is. Deze opgeknapte apparaten doen qua kwaliteit en levensduur niet onder voor nieuw. Er is dus een wezenlijk verschil tussen tweedehands en refurbished.

Een tweedehands smartphone die je bijvoorbeeld aanschaft via Marktplaats of eBay is veelal een toestel dat al voor langere tijd gebruikt is door een particulier. Het nadeel hiervan is dat je niet precies weet wat ermee is gebeurd. Ook al kan een toestel aan de buitenkant er als nieuw uitzien, je weet niet wat voor mankementen het toestel aan de binnenkant heeft.

Hierdoor kun je ervan uitgaan dat de kans op defecten bij een tweedehands apparaat redelijk hoog is. Hier kom je meestal pas na een tijdje achter. Daarnaast heb je ook geen garantie op je apparaat. De oorspronkelijke garantie van het product is namelijk gekoppeld aan de persoon die het apparaat destijds nieuw heeft aangeschaft. Werkt je toestel niet goed, dan houdt dat dus vaak in dat je extra geld moet investeren om dit te verhelpen. 

Een refurbished apparaat is daarentegen uitgebreid nagekeken, waardoor deze technisch 100% in orde is. Mocht het nodig zijn, dan worden defecte onderdelen vervangen en opnieuw gecontroleerd. Door de grondige controle is een refurbished apparaat van SWOOP van vergelijkbare kwaliteit als een nieuw apparaat en heeft het ook dezelfde levensduur. Het grootste voordeel is dat de prijs veel aantrekkelijker is dan van een nieuw product. Bovendien krijg je er ook nog twee jaar garantie bij.

Waar komen refurbished apparaten vandaan?

De producten die door SWOOP worden aangeboden, komen vooral uit het bedrijfsleven. Daar wordt hardware vaak vroegtijdig vervangen. Zo is een bijkomend voordeel dat er enkel wordt gekozen voor apparatuur met de beste kwaliteit in het bedrijfsleven. SWOOP geeft deze gebruikte producten een tweede leven. Door ze uitgebreid te controleren en waar nodig op te knappen, krijgen ze weer de levensduur en de technische kwaliteit van nieuw. Daarom vindt je bij SWOOP alleen maar producten van hoge kwaliteit. Refurbished is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!

De conditie van een toestel

Bij SWOOP heb je de keuze uit drie conditieszo goed als nieuw, kleine zichtbare gebruikssporen en duidelijk zichtbare gebruikssporen. Dit betekent dus ook drie verschillende prijsklassen. Het verschil tussen deze condities kun je alleen aan de buitenkant zien. Aan de binnenkant zijn de refurbished toestellen namelijk allemaal hetzelfde. Het toestel wordt op meer dan 50 verschillende punten gecontroleerd, waardoor SWOOP garandeert dat een refurbished apparaat technisch 100% in orde is. Dankzij de verschillende condities en prijsklassen is er dus een refurbished apparaat voor iedereen.

SWOOP-certified

SWOOP garandeert de allerhoogste kwaliteit, want wij begrijpen dat je een refurbished apparaat wilt met de kwaliteit en duurzaamheid van een nieuw product. Daar zorgen wij dan ook voor. Elk refurbished apparaat is op meer dan 50 verschillende punten gecontroleerd. Onze technisch hoogopgeleide medewerkers gaan hierbij uiterst zorgvuldig te werk. Pas als alle stappen van de inspectie zijn doorlopen, mag een refurbished apparaat het label SWOOP-certified dragen. Een refurbished product met alle voordelen van nieuw kun je dus herkennen aan het SWOOP-certified keurmerk.

Refurbished heeft vele voordelen

Een van de voornaamste redenen waarom mensen voor refurbished kiezen, is de prijs. Smartphones, tablets, laptops en desktops zijn nieuw nogal prijzig. Door de aanschaf van een refurbished apparaat bespaar je al gauw tientallen euro’s, terwijl de kwaliteit en levensduur precies hetzelfde is als bij een nieuw model.

Een ander voordeel qua smartphones is dat je een los toestel koopt voor een aantrekkelijke prijs. Je zit dus niet vast aan een abonnement, waarbij je om de zoveel jaar pas voor een nieuw toestel kunt kiezen. Ook kun je zo zelf beslissen welk abonnement je kiest en behoud je je eigen nummer.

Een refurbished product van SWOOP wordt altijd geleverd met:

  • Laadaccessoires*
  • De meest actuele software-update
  • 2 jaar garantie
  • Simkaarthouder openingstool**

*  iMacs worden geleverd inclusief muis en toetsenbord.

** Dit geldt alleen voor de refurbished smartphones.

Garantie

SWOOP staat garant voor het leveren van de allerbeste kwaliteit. Daar zijn wij zelfs zo zeker van dat je 2 jaar garantie krijgt op jouw aankoop. Hierdoor heb je de zekerheid dat de kwaliteit van jouw aankoop gewaarborgd is en blijft. Mocht jouw SWOOP apparaat toch onverhoopt defect zijn of niet naar behoren werken, dan kun je er zeker van zijn dat SWOOP dit probleem snel voor je oplost.

30 dagen uitproberen

Twijfel je nog of een refurbished apparaat iets voor jou is? Bij SWOOP profiteer je altijd van de 30 dagen uitprobeertermijn. Bevalt jouw aankoop niet, dan kun je dit melden en binnen deze termijn retourneren.

Nog vragen?

Heb jij nog vragen over refurbished of wil je meer weten over een specifiek refurbished apparaat? Neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice staat voor je klaar!