Producten met Keurmerk Refurbished

Nog meer zekerheid bij aankoop van je refurbished product

In juli 2019 is het Keurmerk Refurbished label geïntroduceerd. SWOOP biedt de mogelijkheid om te vergelijken of een producten met of zonder keurmerk wordt aangeboden. Het keurmerk van Techniek Nederland, geeft jou extra zekerheid dat je device volledig in orde is. Producten met het Keurmerk Refurbished zijn in onze webshop te herkennen aan het speciale keurmerk label.

Niet alleen bevestigt het Keurmerk Refurbished dat het product van een betrouwbare verkoper komt. Het keurmerk van Techniek Nederland, geeft jou extra zekerheid dat je device volledig in orde is. Producten met het Keurmerk Refurbished zijn in onze webshop te herkennen aan het speciale keurmerk label.

Wat houdt het Keurmerk Refurbished in?

Het Keurmerk Refurbished biedt u zekerheid bij de aanschaf van uw refurbished product. De toegepaste processen voor het Keurmerk Refurbished zijn namelijk gecontroleerd met een technische audit door TÜV Nederland. Zij test niet alleen de veiligheid en kwaliteit, maar ook de betrouwbaarheid en leefomgeving door middel van certificering, keuring, inspectie, CE-markering en training.

Producten van SWOOP die zijn voorzien van het Keurmerk Refurbished, bieden u de volgende extra zekerheden:

 1. Kwaliteit als zekerheid
  Elk product dat in de webshop aangeboden wordt met het Keurmerk Refurbished, is technisch gecontroleerd op vijftig verschillende punten. Kritische onderdelen zoals bijvoorbeeld de accu en het scherm worden gecontroleerd en indien nodig vernieuwd. Aan de hand van deze uitgebreide checklist wordt onder andere gekeken naar het besturingssysteem, de Touch-functies, de cameralens, de microfoon en de connectiviteit via WiFi en Bluetooth. Daarnaast is ieder toestel dat voorzien is van het ‘Keurmerk Refurbished’ traceerbaar.

 2. 2 jaar garantie, ook op accu en laadaccessoires
  De garantie die SWOOP geeft op refurbished producten gaat verder dan de garantie op nieuwe devices. Ook de accu en laad-accessoires vallen standaard onder de 2 jaar garantie van het Keurmerk Refurbished. Wanneer u een nieuw apparaat koopt is dit standaard maar 1 jaar.

 3. Uniformiteit in cosmetische condities
  Refurbished devices zijn beoordeeld en ingedeeld in drie categorieën. Met deze gestandaardiseerde aanduidingen weet u precies wat u kunt verwachten en wordt u niet verrast.
  - Zo goed als nieuw: Bijna niet van nieuw te onderscheiden
  - Licht gebruikt: Minimale gebruikssporen zoals lichte krasjes of andere gebruikerssporen, technisch volledig in orde
  Zichtbaar gebruikt: Duidelijk zichtbare gebruikerssporen zoals een deukje of een krasje, technisch volledig in orde

 4. Financieel solide bedrijf
  Deelnemende bedrijven aan het Keurmerk Refurbished zijn door EDR Credit Services getoetst of zij financieel solide zijn. Daarbij wordt gekeken naar solvabiliteit, vermogenspositie, omzet en resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten. Deze audit maakt inzichtelijk hoe een bedrijf er op financieel vlak voor staat en biedt de zekerheid dat een partij niet zomaar failliet verklaard zal worden.

SWOOP.nl biedt nog meer zekerheid

ISO 9001
Met ons ISO 9001 certificaat toont SWOOP aan dat de door hen geleverde diensten kwalitatief goed zijn en zij continu streven en sturen op de verbetering van de werkprocessen. 

ISO 14001
Niet alleen kwaliteit is belangrijk, maar ook de zorg om het kwetsbare milieu. De bedrijfsprocessen zijn daarom geaudit conform ISO 14001. Een milieu-managementsysteem dat zich richt op het beheersen en verbeteren van prestaties op het gebied van milieuzorg. Hierbij wordt SWOOP getoetst op het voldoen aan wet- en regelgeving, het beheersen van milieurisico’s en het streven naar permanente verbetering van de milieuprestaties. Voor een beter milieu doet SWOOP dat natuurlijk heel graag!

Lees meer over de ISO-certificeringen.

Webshop Keurmerk
Webshop Keurmerk is een onafhankelijk keurmerk om de belangen van consumenten zo goed mogelijk te behartigen. Om de onafhankelijkheid te waarborgen is het beheer ondergebracht in de Stichting Webshop Keurmerk. De winkels die zijn aangesloten bij het Webshop Keurmerk, zijn verplicht te voldoen aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en aan de Keurmerk-code. De Stichting Webshop Keurmerk stelt zich ook het doel het vertrouwen van consumenten ten aanzien van internetaankopen, per telefoon, catalogus en post te vergroten.

KiyOh 
KiyOh is een specialist in klantbeoordelingen. SWOOP zet KiyOh in om beoordelingen te vragen aan haar klanten en deze te publiceren. Dit heeft voordelen voor u als consument, maar ook voor SWOOP.nl. U kunt namelijk een betere inschatting maken, met wie u te maken heeft. En SWOOP kan leren van de feedback van haar klanten.

Filters toepassen Filters toepassen