SWOOP Garantie

SWOOP staat voor uitstekende kwaliteit. Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast bieden wij ook een extra garantie van twee jaar. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. Deze garantie kan worden gegeven omdat onze toestellen op meer dan 50 punten worden gecontroleerd. Ook krijgt het toestel een software-update en wordt de batterij gecontroleerd (en indien nodig vervangen). Bij SWOOP heb je hierdoor altijd de zekerheid dat jouw toestel technisch 100% in orde is. En mocht er onverhoopt toch iets defect blijken, dan kun je ervan uitgaan dat SWOOP dit direct voor je oplost. De garantie is dan ook alleen geldig bij SWOOP. Laat je jouw toestel bij een andere partij repareren, dan vervalt de garantie.

Accu

SWOOP verkoopt alleen toetsellen met een uitstekende accu. Die vallen dus ook onder de garantie. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • Op iPhone accu's zit 2 jaar garantie (mits de accucapaciteit niet onder de 70% ligt, in dat geval is er sprake van slijtage).
  • Op alle overige batterijen in Samsung smartphones, Samsung tablets, Samsung watches, Apple tablets, Apple watches, laptops, MacBooks en overige producten zit 1 jaar garantie.
  • Op accureparaties uitgevoerd in een van onze SWOOP Stores zit 1 jaar garantie.

Reparatie

Heb je door eigen toedoen schade opgelopen aan jouw toestel? Dan kun je dit tegen een scherp tarief laten repareren in één van onze vier winkels in Den Bosch, Nijmegen, Utrecht en Tilburg. Wij voeren alle reparaties - waar mogelijk - binnen 30 minuten uit. 

Om voor de garantie in aanmerking te komen, moeten wij het toestel fysiek kunnen onderzoeken. Je dient dus met het toestel langs te komen in één van onze SWOOP winkels of je kunt het toestel naar ons opsturen. Woon je in Nederland of België, dan nemen wij de verzendkosten voor rekening. Verzendkosten vanuit een ander land dan Nederland en België zijn voor eigen rekening. Reparatie of diagnose door derden in het land van verblijf is geen grond voor garantie.


Onze garantie geldt niet op:

  • Schade die is ontstaan door val, druk, stoot, gebruik of vocht*. De medewerkers van SWOOP bepalen of dit het geval is.
  • Schade die is veroorzaakt door kortsluiting van buitenaf. Voorbeelden hiervan zijn blikseminslag of het gebruik van een verkeerde adapter.
  • Een toestel dat vol stof zit. Dit kan namelijk ook defecten veroorzaken.
  • Een toestel die door een derde partij geopend is.

Problemen bij ontvangst

Heb jij een toestel bij ons besteld, maar ondervind je er problemen mee bij ontvangst? Wij vragen je dit dan te melden binnen 2 werkdagen na ontvangst aan ons via info@swoop.nl of via 088 777 36 00. Dan zoeken we samen naar een snelle oplossing voor je probleem.

* Toelichting op val-, druk-, stoot-, gebruik- of vochtschade:

Dit type schade kan op meerdere manier ontstaan. Veelvoorkomende oorzaken zijn veelvuldig gebruik of het stoten/laten vallen van het toestel. Dit kan als resultaat hebben dat het product niet meer naar behoren functioneert. Ook wanneer er een sterke druk op het toestel wordt uitgeoefend, kan schade ontstaan. Denk aan het gaan zitten op je toestel of het dragen van je toestel in een te strakke broek(zak). Hierdoor kan je toestel kromtrekken. Dit kan schade veroorzaken die aan de buitenkant niet zichtbaar is, maar waardoor een aantal functies niet meer (goed) werken.

* Toelichting op water- of vochtschade:

Water- of vochtschade kan verschillende oorzaken hebben. Het meest voorkomend is het in contact komen van het toestel met water of een andere vloeistof. Gebruik je je telefoon in een vochtige ruimte, dan kan er ook schade optreden. Denk aan telefoon-gebruik in de badkamer of wanneer het mistig is. Daarnaast kunnen zweet, klamme handen of grote verschillen in temperatuur er ook voor zorgen dat je telefoon niet meer naar behoren functioneert.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze Customer service staat voor je klaar! Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze SWOOP stores.  Hier vind je de algemene voorwaarden.