iPhone 5s kopen? Dan kies je natuurlijk voor SWOOP

iPhone 5s kopen

Je wilt natuurlijk een iPhone 5s kopen voor een zo’n aantrekkelijk mogelijke prijs. Heb je dan weleens gedacht aan refurbished? Bij SWOOP kun je namelijk een iPhone 5s kopen met alle voordelen van een nieuw toestel, alleen betaal je hiervoor een aantrekkelijke prijs. En natuurlijk krijg je gewoon 2 jaar garantie op jouw iPhone.

 

iPhone 5s verkrijgbaar in verschillende kleuren

De iPhone 5 was de laatste iPhone, tot de iPhone 7 dan, die in het wit en zwart verkrijgbaar was. Bij de iPhone 5s werden deze vervangen voor een andere variant van deze kleuren. Ook kwam er een nieuwe kleur bij. Wil je graag een iPhone 5s kopen, dan heb je de keuze uit:

  • Een refurbished iPhone 5s Space Gray - De vervanging van het gitzwart wat nog bij de iPhone 5 te zien was. De voorkant van de iPhone is nog wel zwart. De achterkant van de behuizing is een soort van grijs.
  • Een refurbished iPhone 5s Silver - Deze kleur is de vervanger voor wit. De voorkant van de iPhone 5s is nog wel wit. De behuizing aan de achterkant is echter een soort zilvergrijs. 
  • Een refurbished iPhone 5s Gold - Eigenlijk is dit de kleur die het minste uitleg nodig heeft. Gold staat natuurlijk voor goud. Net zoals bij de iPhone 5s Silver heeft de Gold-variant een witte voorkant. De achterkant is echter goud gekleurd. 

 

Keuze uit verschillende opslagruimte

Je had het vast al gezien: bij de iPhone 5s heb je de keuze uit verschillende opslagruimte. Het aantal gigabyte dat je kiest, bepaalt hoeveel foto's, filmpjes en andere bestanden je kunt opslaan op jouw iPhone. Let op! Omdat het geheugen van een iPhone niet uit te breiden, is het verstandig dat je voordat je eeen iPhone 5s kopen gaat eerst duidelijk te hebben hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Ook nemen standaardapps en het besturingssysteem al een gedeelte van het geheugen in beslag. De volle 100% van de opslagruimte is hierdoor dus niet beschikbaar. 

Twijfel je nog hoeveel opslagruimte je nodig hebt? Lees dan ons blog: "Hoeveel opslagruimt heb ik nodig op mijn iPhone?". 

iPhone 5s camera 

Wat is er nieuw aan de iPhone 5s?

De iPhone 5s werd geïntroduceerd als opvolger van de populaire iPhone 5 en bracht, zoals we eigenlijk van Apple mogen verwachten, weer leuke, nieuwe veranderingen met zich mee. Het verschil tussen de twee iPhone-modellen zit hem vooral in de chipset. Zo zorgt de 64-bits A7-chip voor snellere CPU- en grafische prestaties. Daarnaast handelt de M7-bewegings-coprocessor specifieke taken af, zodat iPhone 5s ook nog eens zuiniger is met energie dan de iPhone 5.

Wat ook nieuw is aan de iPhone 5s, is Airdrop. Dit is een combinatie van wifi en Bluetooth die het mogelijk maakt om nog sneller bestanden te delen. Helaas werkt de functie alleen (nog) met iDevices. Alles van Apple dus. Anders werkt het niet.

De camera-app van de iPhone 5s heeft ook een make-over gekregen. Zo is de camera te open vanaf het homescreen. Ook kun je alles wat je met je camera doet (filmen en foto’s maken) allemaal opslaan op jouw iPhone. Daarnaast is de camera-app volledig geïntegreerd in iOS. Daardoor kun je bestanden eenvoudig delen in de iCloud. 

 

Innovatieve feature van de iPhone 5s

Eigenlijk weet Apple aan iedere iPhone weer innovatieve features toe te voegen. De iPhone 7, die onlangs uitkwam, is bijvoorbeeld de eerste smartphone met stereo sound. Ook de iPhone 5s heeft features, waarmee Apple de eerste op de markt was.

iPhone 5s Touch ID

Een van de belangrijkste updates is toch wel de vingerafdrukscanner, waarmee je met je vinger(afdruk) eenvoudig de iPhone kunt ontgrendelen. Deze sensor is net iets dikker dan een menselijke haar en scant enorm nauwkeurig. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je met een kattenpootje jouw iPhone kunt ontgrendelen. Ook bij nieuwere modellen zien we deze functie nog terugkomen. Vooralsnog is Apple ook een van de weinige smartphonefabrikanten die met deze technologie werkt.

Hoe werkt het?

De Touch ID scanner is te vinden op de ronde home button. Bij dit iPhone-model is de home button omrand met een zilveren of gouden ring. Deze ring fungeert als een soort biometrische scanner, waarmee een kopie van je vingerafdruk gemaakt kan worden. Dit is geen kopie zoals gebruikt wordt in de forensische wetenschappen (denk aan CSI). De kopie is echter wel uniek genoeg om per vinger en per persoon een vingerafdruk te kunnen herkennen. De sensor is nauwkeurig tot 500 ppi (pixel per inch) en maakt een beeld van de vingerafdruk. Het is niet het ‘dode gedeelte van de huid, maar de huid die eronder ligt die wordt gescand. Van die scan worden de afstanden van bepaalde beeld punten op de vingerafdruk, de zogenaamde ‘unique identifiers’ vastgelegd en die komen als wiskundige formule als sleutel in de iPhone 5s te liggen.

Wil je graag gebruikmaken van de Touch ID (en dus de vingerafdrukscanner)? Dan zal je jouw duim een paar keer op de sensor moeten plaatsen. Dat pakt namelijk het makkelijkst vast. Na zo’n vijf keer heeft jouw iPhone genoeg indrukken van je duim om een unieke beveiliging te maken waarvan je duim de sleutel is.

Het kan zijn dat je iPhone de instructie geeft om de top van je duim en de zijkant te scannen. Dat komt omdat je duim niet altijd precies in het midden van de home button zal liggen.

De iPhone 5s zal vervolgens alleen ontgrendelen met de opgeslagen vingerafdruk. Scan je nu jouw duim, dan wordt deze omgezet in een formule die vergeleken wordt met de opgeslagen scans.

Heb je een blaar op je duim van het vele appen? Geen probleem. Je kunt altijd met een numerieke code jouw iPhone 5s ontgrendelen. Zelfs als een vingerafdruk niet werkt. Moet je natuurlijk wel de pincode weten ;)

Heeft Apple nu mijn vingerafdruk?

Het antwoord op die vraag is nee. Van de scans die gemaakt zijn van jouw duim (of andere vinger), zodat jouw iPhone jouw duim kan herkennen, wordt een wiskundige formule gemaakt. Deze formule wordt los van je Apple ID opgeslagen op het toestel.

Daarnaast wordt elke scan maar tijdelijk opgeslagen. Deze opslag vindt plaats op de iPhone zelf. Dus niet op de servers van Apple. Hierdoor is het onmogelijk voor iemand die jouw iPhone vindt of in beslag neemt om jouw vingerafdruk te reconstrueren op basis van deze gegevens. 

iPhone 5s home button

Problemen met de touch ID scanner van de iPhone 5s

De vingerafdrukscanner op de Apple iPhone 5s is wel gevoelig voor stof en vet. Het is namelijk een dun laagje saffierglas op de sensor gemaakt van siliconen. Wanneer er vuil, vocht of vet op het saffier komt, kan er geen goede vingerafdruk meer worden gelezen. Met name iPhones die gevallen zijn, krijgen last van een sensor die niet meer werkt zoals het hoort. 

 

Waarom een iPhone?

Apple is een fabrikant die technologie maakt die bediend kan worden door mensen zonder technische kennis. Dit is de reden waarom de Apple producten in de smaak vallen bij een breed gedeelte van de bevolking. De iphone 5s is hier geen uitzondering op. Het scherm van de telefoon biedt een snel een eenvoudig inzicht in hoe de telefoon te besturen is. Je raakt een app aan en hij start op. De eenvoudige besturing van iOS, de software die op alle Apple producten wordt gebruikt is al jaren een van de sterke punten van het bedrijf uit Cupertino.

Wat is Apple precies?

Apple is vooral bekend van zijn reeks Apple Macintosh-computers, de iPod-muziekspelers, de iPhone-smartphone en de iPad. Naast hardware ontwikkelt het bedrijf zelf ook veel software voor het eigen OS X, maar ook voor bijvoorbeeld Windows en linux. Eind jaren 70 is Apple bekend geworden met de Apple II, een van de eerste commercieel succesvolle personal computers ter wereld. De Apple II speelde een essentiële rol bij de opkomst van de pc-markt. Aan deze reeks van kleine successen kwam echter een abrupt einde door een op handen zijnde bankroet. In 1997 stond het bedrijf aan de rand van de afgrond, maar met een investering van 150 miljoen Amerikaanse dollar (door Microsoft) is het bedrijf weer op de been geholpen. Microsoft is sindsdien dan een aanzienlijke aandeelhouder.

Tegenwoordig is Apple een zeer herkenbaar beeldmerk, wat ook veelvuldig wordt ingezet ter promotie van het bedrijf. Eind 2009 werd Apple door het Amerikaanse reclame magazine AdWeek uitgeroepen tot merk van het decennium. De AdWeek-redactie schreef het succes van het merk toe aan toenmalige CEO Steve Jobs, die "de belichaming van het merk" en "een briljante marketeer" werd genoemd.

Apple heeft op 20 augustus 2012 met een beurswaarde van ruim 620 miljard dollar een nieuw record gevestigd. Nog nooit was een bedrijf zo veel waard. Het oude record stond op naam van Microsoft. Dat softwarebedrijf had op 30 december 1999 op de beurs een waarde van 618,9 miljard dollar. Deze toppositie wist Apple overigens niet vast te houden. Zo was in januari 2013 de waarde gedaald tot 413,7 miljard dollar. Op 17 april 2013 zakte de waarde van het aandeel voor het eerst sinds 2011 weer onder de 400 dollar. Wat niet wil zeggen dat het bedrijf op zijn retour is.

Wat maakt een iPhone bijzonder?

De iPhone heeft een elektronische gyroscoop die op basis van versnellingsmeters werkt. Hiermee kan worden bepaald in welke stand het toestel zich bevindt: staand, liggend of schuin. De gebruikersinterface wordt op die data aangepast. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de bladerfunctie: in de staande modus blader je door een lijst van nummers door met je vinger over het scherm te gaan. Het systeem bootst dan als het ware een soort vliegwiel na waarop de menu's zijn aangebracht; je kan dit vliegwiel een "zet geven" om snel door de menu's heen te bladeren, of juist "afremmen" om ze te kunnen bekijken. In de liggende stand schakelt de iPhone bijvoorbeeld automatisch om naar de "Cover Flow"-interface, waarmee je, net als bij iTunes, door album hoezen kunt bladeren. Hierdoor is de telefoon-interface intuitief en kunnen kinderen snel met iPhones en iPads uit de voeten.

Naast deze functie zijn er nog een aantal dingen die iPhones onderscheiden van de andere smartphones. Een ervan is het beeldscherm. Op de iPhone 5s is dit een klein scherm in vergelijking met concurrenten maar de beeld dichtheid is hoog. Het aantal pixels waaruit het scherm is opgebouwd ligt hoger dan bij de directe concurrenten van apple. Het beeldscherm lijkt meer kleur te bevatten, dit komt door de hogere pixeldichtheid. Met 326 ppi (pixels per square inch) geeft het scherm een helder en duidelijk beeld, zelfs in het direct zonlicht.

iPhones en iPods zijn standaard versleuteld. toegang krijgen kan enkel door middel van de (alfa)numerieke code. Het surfgedrag op je tablet en telefoon, inclusief alle paswoorden die je wil bewaren in safari zijn ook versleuteld. Vanaf de iPhone 5s met iOS 7 zijn al je tabbladen die je open hebt staan standaard meteen te bekijken op je andere apparaten als je dat wilt. Apple ondersteunt hierin alleen haar eigen producten. Het moet dus een apple apparaat zijn om van deze functie te kunnen genieten.

Wat is een refurbished iPhone 5s?

Een refurbished iPhone 5s is een tweedehands telefoon die helemaal is nagekeken. De batterij, het scherm en de chipset functioneren zoals nieuwe iPhone 5s. Je moet het vergelijken met een occasion die je van de garage koopt. Wanneer er iets met de auto is heb je garantie van de garage. Zo werkt dat met je refurbished iPhone 5s ook. Wanneer je zelf een auto op marktplaats koopt, is het risico voor de klant. Voor jou dus. Er is geen garantie om op terug te vallen. Dat heb je met een refurbished iPhone dus niet. Wanneer je overgaat tot aanschaf, kun je rekenen op minimaal een jaar garantie.

Een refurbished iPhone is een iPhone die eerder gebruikt is geweest, het toestel is geheel schoongemaakt, alle data is verwijderd, gerepareerd en wanneer nodig van nieuwe onderdelen voorzien. het is dus een tweedehands toestel, met het grote verschil dat het toestel is gecontroleerd door smartrepair gecontroleerd is op gebreken. Onderdelen die niet maar naar behoren werkten, zijn dan ook vervangen door nieuwe onderdelen van Apple.

Refurbished iPhone goedkoper?

Een refurbished iPhone 5s is zeker goedkoper dan een nieuwe iPhone. Je koopt met een refurbished toestel de zekerheid dat alles is nagekeken. Op een refurbished iPhone 5s van smartrepair zit doorgaans één jaar garantie.

iPhone 5s modellen

iPhone 5s vergelijken

De Apple iPhone 5s is in veel opzichten een sprong vooruit op de iPhone 5. De hardware is veel beter en kan de nieuwere versies van iOS, de software van Apple beter aan. De processor is een A7 op basis van een 64bits systeem. In vergelijking is de iPhone 5c een goedkoper model.Let wel op dat de hardware hiervan sterk verouderd is. Daarnaast heeft de iphone 5s de luxe metalen afwerking die mensen van Apple zijn gewend. Er is alleen maar gewerkt met hoogwaardig materiaal en dat steekt schril af tegen de apple Iphone 5c die een plastic backcover heeft. Dus wat Apple toestellen betreft was dit het vlaggenschip en ook de duurste bij lancering.

Android, het besturingssysteem van google wordt door meerdere fabrikanten ondersteunt.Vergelijkbare toestellen met de iPhone 5s zijn de HTC one, de Samsung Galaxy S4. Van Sony is er de Experia Z1 een waterdicht android toestel dat fantastische fotos maakt, maar heel groot is vergeleken bij de de iPhone 5s. LG lanceerde in hetzelfde jaar de G2. Een revolutionair toestel dat LGals fabrikant weer op de markt zette stevig naast Samsung en Sony. Een opvallende overeenkomst is dat vrijwel alle toestellen een veel groter scherm hebben dan de Iphone 5s en de camera’s van de android toestellen hebben veel meer megapixels. Toch zijn de foto’s in sommige gevallen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. De grote uitzondering is hier de Sony Experia Z1, dat toestel loopt qua fotografie ver vooruit op haar directe concurrenten.

De grootste verandering ten opzichte van andere iPhone modellen zie je op de achterkant van de iPhone 5s. Daar zit namelijk een dual led Flash functie voor de camera Hiermee kun je bij minder licht, of ‘s nachts prima foto’s maken. De knoppen lay-out van de iPhone 5s is niet veranderd ten opzichte van de andere modellen. Hij is van de iPhone 5 te onderscheiden door de flitser op de achterkant en het zilveren randje om de home button.

Software op de iPhone 5s

De Apple Iphone 5s draait standaard op iOS 7 en is volledig te upgraden. Het uiterlijk van iOS 7 is een verschil met de oudere versies maar de functionaliteit blijft echter gelijk. iOS7 biedt je meer mogelijkheden om zelf je telefoon naar je wensen aan te passen.

Het begint al bij het home screen van de telefoon. Het eerste wat opvalt is dat er een camera snelkoppeling is. Zo kun je snel een foto knippen van een gebeurtenis die je met een ouder model misschien wel had gemist. Verder is de melding ‘slide to unlock’ verdwenen. De iPhone 5s kun je openen door overal op het scherm te vegen. Naast deze veranderingen zijn er ook nog meer opties om je telefoon te beveiligen. De vingerafdruk scanner, een 4-cijferige code of als dat niet genoeg is een vrijtekst veld waar je alle combinaties van cijfers en letters kunt gebruiken.

Notificaties van apps zoals whatsapp snapchat en telegram zijn nu sneller te bereiken door over het scherm te vegen van boven naar beneden. Hier worden de berichten, als je dat wil, vast in het kort weergegeven. Dat maakt snel even checken of er nog iets is gebeurd gemakkelijk zonder dat je alle apps en mails apart hoeft te openen. De notificaties zijn te besturen vanaf een transparant scherm, dat van kleur verandert al naar gelang de achtergrondkleur.

Siri de persoonlijke assistent die apple heeft geprogrammeerd draait ook naadloos op de iPhone 5s. Het is nu gemakkelijker om een opdracht aan Siri te geven door middel van spraak-opdrachten. Je kunt letterlijk een memo dicteren of een afspraak plannen. Siri wordt dan ook gepresenteerd als de persoonlijke assistent van de telefoon gebruiker. Siri heeft vanaf iOS 7 op de iPhone 5s volledige integratie met wikipedia. Dat is handig als je wat op wilt zoeken. Daarnaast kun je via Siri de bluetooth en de wifi bedienen. Maar ook dingen als iemand bellen, een smsje sturen, je kunt het zo gek niet verzinnen of Siri kan je ermee helpen. Siri komt nu in meerdere stemmen, een mannelijke en een vrouwelijke stem. Je kunt de persoonlijke assistent alles vragen, het antwoord komt gesproken én in beeld op je scherm. Hiervoor wordt er niet geswitched naar de browser. Het is dat niveau van controle wat overkomt als magisch.

Naast de persoonlijke assistent is er ook nog een belangrijke update in de navigatie gekomen bij de iPhone 5s. Apple is namelijk een samenwerking aangegaan met Tom Tom. Zij verzorgen de route-navigatie voor je iPhone 5s. De navigatie van Apple wilde niet helemaal lekker werken in de vorige versies en dat kon apple zien omdat de meeste van haar gebruikers de google maps app downloadde en gebruikten.

Het vernieuwde controle-centrum op de iPhone 5s is iets aangepast. Het heeft vijf vaste knoppen. Airplane modus, Wifi, Bluetooth, DND (do not disturb) modus en rotatieslot. De tweede rij heeft een slider die de felheid van het scherm kan dimmen. Daaronder zitten de media controle-toetsen, inclusief volume regeling. De vierde rij heeft airdrop en airplay snelkoppelingen. Als laatste rij is er een snelkoppeling naar de flitser op je telefoon om hem als zaklamp te kunnen gebruiken en nog drie snelkoppelingen. De klok, rekenmachine en camera. De volume-knop is misschien een beetje overbodig omdat er ook fysieke toetsen op het toestel zitten om het geluid te dempen of juist harder te zetten, toch is het een zeer welkome uitbreiding.

Het notificatie scherm heeft drie tabbladen; vandaag, alle en gemist. Op het tabblad van vandaag kun je desgewenst al je afspraken laten verschijnen. Zoals gebruikelijk is hier in te stellen wat je wel of niet wil weergeven op dit tabblad. Wat je wel gaat missen in het notificatiecentrum is het weer. Dat is sinds de update naar iOS 7 verdwenen.

iPhone 5s

Multitasken, dat is een van de grote verschillen met de oudere modellen van de iPhones. De iPhone 5s kan dankzij de nieuwe chip en architectuur meerdere apps tegelijkertijd uitvoeren. Dit wil zeggen dat je naast Facebook, Whatsapp en twitter ook rustig kunt instagrammen. Wanneer je zou terugschakelen naar de andere app zie je dat alles is bijgewerkt. Dat doe je door twee keer op de home toets te drukken en dan krijg je het overzicht van alle apps die in gebruik zijn. dan zie je dat de andere apps niet te hoeven worden bijgewerkt maar gewoon op de achtergrond zijn doorgegaan met werken. De nieuwe content staat klaar als je erom vraagt. De iPhone 5s heeft maar 1gb aan werkgeheugen. Dat is niet veel maar voor de functies op het toestel is het voldoende. Het werkgeheugen is RAM, Random-acces memory dat snel overschreven kan worden. Dat geheugen zorgt ervoor dat de de gevraagde gegevens snel beschikbaar zijn en blijven.

Gamers kennen het dilemma van ram. Je wil graag zoveel mogelijk ram in je machine. Dat zorgt namelijk voor een goede grafische weergave. Hoe meer ruimte de computer beschikbaar heeft om vlug te gebruiken hier meer details er in de games verwerkt kunnen worden. De iPhone 5s is dan ook een uitstekend toestel om op te gamen. De meeste games met een 3d interface zullen naadloos draaien op de telefoon. Om de telefoon in een virtual headset te gebruiken is misschien te veel gevraagd. De meeste van de toestellen die dat kunnen zitten op 3 gigabyte aan ram. Maar ook zonder headset staat de appstore vol met games voor uren speelplezier.

De appstore van Apple is een groot succes. De store is gevuld met duizenden apps en games. Het iOS platform van Apple is een van de eerste plekken waar ontwikkelaars hun software publiceren. Zowel onder gebruikers als producenten is de service van Apple enorm populair. Android is met google play niet bepaald achter gebleven op Apple maar de appstore is een groter succes, hetzij met meer restricies dan elke andere appstore. Apple censureert vaak apps als er naakt in zit, aan de andere kant zijn er minder apps slordig geprogrammeerd zodat er data kan lekken. Dat is een voordeel van de appstore. De apps worden streng gecontroleerd en dat brengt een veilig gevoel met zich mee.

De ‘find my iPhone’ functie is sterk verbeterd en door de encryptie door middel van de vingerafdruk is een gevonden of een gestolen iPhone niet bruikbaar. De vingerafdruk scanner is in de iPhone 5 geplaatst omdat er zeer veel criminaliteit ontstond die voornamelijk gericht was op het ontvreemden van de telefoon. Apple heeft met de vinger afdruk scanner het de dieven eens tuk lastiger gemaakt.

De iPhone 5s gebruikt net als alle ander iPhones het programma iTunes om de muziek van je telefoon en je iPod of Macbook te synchroniseren. Dat is geen echte optie, tenzij je veel technische kennis bezit is het verplicht om iTunes te gebruiken. Dit is het minst goede gedeelte van de Apple familie. iTunes is niet erg handig om te gebruiken, het synchroniseren duurt lang. Het is dan ook geen wonder dat online streaming diensten zoals deezer, spotify de concurrentiestrijd zijn aangegaan met apple music. Op het gebied van films en series is Netflix het meest gebruiksvriendelijke alternatief.

De batterij van de iPhone 5s verschilt iets van de iPhone 5. De capaciteit is van 1440mAh naar 1560mAh gegaan. Praktisch betekent dat 250 uur standby tijd en ongeveer 10 uur bellen of browsen.

iPhone 5s accessories

De accessoires die vaak worden gekocht bij de iPhone 5s zijn Hoesjes ,beeld beschermers en opladers. De iPhone 4 gebruikte nog dezelfde lader als de iPod. Veel mensen hadden die laders dan ook liggen. Sinds de introductie van de iPhone 5 heeft apple de lightning kabel geïntroduceerd en dat resulteert in sneller laden, de lader is gemakkelijker in te steken in de telefoon. Er is namelijk geen boven-of onderkant meer aan de lader. Deze nieuwe lader wordt lightning connector genoemd en bestaat uit twee delen. Een kant is een standaard usb aansluiting, de andere kant is een tweezijdige connector die in de telefoon gaat. Een veel gehoorde klacht is dat de kabels slecht oprolbaar zijn en snel slijten. Er zijn partijen die de lightning connector met een oprol-systeem verkopen. Ook zijn er diverse verschillende lengtes aan lightning connector kabels verkrijgbaar voor de iPhone 5s. Variërend van dertig centimeter tot wel twee en een halve meter.

Naast de standaard accessoires zoals de iPhone 5s telefoonhoesjes zijn er ook hoesjes met een extra batterij er in verkrijgbaar waardoor de standby-tijd verdubbeld kan worden tot wel 500 uur.

Inhoud winkelwagen:

Artikel

{{var product.name}}

Verder winkelen

Winkelwagen:

0 producten 0,-

Verzending

Gratis
Bestellen Wijzig winkelwagen >