Wat betekenen de gekleurde bolletjes op mijn iPhone?

Wat betekenen de gekleurde bolletjes op mijn iPhone?

Geschreven op 5 november 2020

Sinds de nieuwste iOS14 update verschijnt er af en toe een gekleurd bolletje in de rechterbovenhoek van je iPhone. Benieuwd wat dit is? Het heeft te maken met privacy. We geven je hier een korte uitleg wat deze bolletjes inhouden!

In iOS14 heeft Apple een hoop veranderingen doorgevoerd in de software van je iPhone. Zo kun je nu widgets toevoegen en krijg je geen schermvullende melding meer wanneer je gebeld wordt. Apple heeft ook de updates doorgevoerd in de privacyregels van apps. Zo is het nu duidelijker welke app je camera of microfoon gebruikt.

Groen en oranje

Zie je een groen bolletje? Dit betekent dat een applicatie op dat moment gebruik maakt van je iPhone camera. Een oranje bolletje komt naar voren zodra een applicatie je microfoon gebruikt. Zo kun je precies zien wanneer je camera of microfoon aan staan.

Zo zie je in de afbeelding hier boven dat Siri is geactiveerd op de iPhone. Siri gebruikt je microfoon, vandaar het oranje bolletje! Dit zie je ook weer terug in je bedieningspaneel.

Welke app gebruikt mijn camera of microfoon? 

Wanneer je aan het bellen bent of een foto maakt, is het logisch dat de bolletjes naar voren komen. Heb je geen idee welke app je camera of microfoon gebruikt? Dit kun je eenvoudig checken. Door je bedieningspaneel naar beneden te swipen kun je zien welke app je camera of microfoon heeft geactiveerd. Dit doe je door het bedieningspaneel naar beneden te swipen vanuit de rechterbovenhoek. Bij iPhones die nog een homebutton hebben doe je dit door op het scherm van beneden naar boven te swipen.

Applicatie stoppen?

Gebruikt een app je microfoon of camera terwijl je dat niet wilt? Zet de app dan uit. Dit doe je door langzaam van beneden naar boven te swipen. Alle openstaande apps staan dan op een rij. Heb je een iPhone met een ronde homebutton? Druk die dan twee keer in om al je openstaande apps te tonen. Swipe de app die je wilt uitschakelen vervolgens omhoog. Het bolletje is nu weg.


Terug naar alle blogs
Filters toepassen Filters toepassen