Terugblik 2017

Terugblik 2017

Geschreven op 17 januari 2018

Een moment om terug te blikken op 2017. Welke ontwikkelingen op refurbished gebied zijn SWOOP bijgebleven?

Populariteit iPhone 6

De iPhone 6 was niet aan te slepen in 2017. Door de kwaliteit van de hardware en het strakke uiterlijk kan het toestel nog jaren mee. Vooral de 64GB versie was erg in trek. Logisch, want met dit extra geheugen haal je een telefoon in huis die ook de komende jaren moeiteloos al je apps kan draaien.

Opkomst Samsung

Waar Apple al geruime tijd een prominente plek in het refurbished landschap heeft, zagen we in 2017 Samsung opkomen. Met de S8 heeft Samsung een ijzersterk toestel afgeleverd. Maar het waren vooral de Galaxy S5 en S6 die gretig aftrek vonden. Deze toestellen zijn nog altijd van topkwaliteit en een aantrekkelijke optie voor Androidgebruikers.

Hoewel de refurbished markt voor Samsung nog lang niet zo groot is als die voor Apple, is de verwachting dat de groei van Samsung in 2018 gestaag doorzet.

Afscheid

In 2017 besloot Apple de iPhone 5 en 5c niet meer te voorzien van een nieuwe systeemupdate. Waar de latere toestellen overgingen naar iOS 11, blijven de 5 en 5c draaien op iOS 10. Daarmee zullen deze iPhones langzaamaan gaan verdwijnen.

X

In november gingen de eerste exemplaren van de iPhone X over de toonbank. Deze telefoon deed veel stof opwaaien. Ging het niet over het scherm dat de volledige voorkant in beslag neemt, dan ging het wel over het prijskaartje van ruim 1000 euro.

Of deze smartphone een succes wordt moet echter nog blijken. De eerste verkoopcijfers wijzen erop dat dit niet het geval is. De nieuwe iPhone is onvoldoende vernieuwend om veel consumenten over te halen er een klein fortuin aan uit te geven. Gezien het steeds breder wordende aanbod aan kwalitatieve smartphones is dat begrijpelijk.


Terug naar alle blogs
Filters toepassen Filters toepassen