Blog

conditie Sluiten

Swoop toestellen zijn technisch 100% in orde en worden gecontroleerd op minimaal 50 punten.

Als nieuw: Toestel komt zonder gebruikerssporen, dus letterlijk ‘als nieuw’.
Zeer goed: Toestel heeft slechts één tot drie lichte gebruikerssporen.
Goed: Toestel heeft verschillende lichte gebruikerssporen, geen zware.

Alle Swoop toestellen zijn inclusief 2 jaar garantie.

Swipe naar links
10 dag geleden 163 weergaven
Dit is waarom een circulaire economie de toekomst is

Dit is waarom een circulaire economie de toekomst is

Tweede ronde voor iPhones 

De circulaire economie is de toekomst. We horen je denken: welke economie? De naam zegt het eigenlijk al: producten langer laten circuleren voordat ze de prullenbak ingaan. Veel mensen willen het liefst constant de nieuwste telefoon die er op de markt is. Toch is het goed om je te realiseren dat je in deze digitale maatschappij echt niet altijd per se mee hoeft te doen aan die rat race. Want laten we eerlijk zijn; je hebt echt niet elke twee jaar een nieuwe iPhone nodig. Vooral nu de vernieuwingen steeds minder groot zijn ten opzichte van het vorige model. Elke keer dat jij weer een nieuwe telefoon koopt of krijgt bij je abonnement, verdwijnt je ‘oude’ telefoon in de kast. Niet omdat ‘ie het niet meer doet, maar omdat ‘ie overbodig is geworden. Dat vinden wij bij SWOOP zonde en daarom geven wij gebruikte telefoons een tweede kans. 

 

 

Circulaire economie

Door apparaten een tweede leven te geven, sparen we grondstoffen. Bovendien kost refurbishen (het proces waarin gebruikte apparaten weer klaar worden gemaakt voor een nieuwe eigenaar) aanmerkelijk minder energie en water dan traditionele vormen van recycling. Daarnaast is het zeker bij Apple producten zo dat een apparaat van een paar jaar oud vaak nog heel goed mee kan. Wil je zelf ook je steentje bijdragen aan de circulaire economie, dan bij je bij SWOOP aan het juiste adres. Zo kun je je apparaten, die je niet meer gebruikt, bij ons inleveren tegen betaling. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het bedrag wat je krijgt direct weer te besteden in de webshop van SWOOP bij aankoop van een ander product.

 

 

Liever repareren? 

Stel je iPhone is beschadigd, maar eigenlijk wil je geen nieuw of ander toestel. Ook dan ben je bij SWOOP aan het juiste adres, de meeste beschadigingen kunnen wij namelijk prima en snel voor jou repareren. Ons bedrijf barst van de technische experts, waardoor je vaak al binnen een half uur geholpen bent. Het is dus altijd goed om even te kijken wat voor jou persoonlijk voordeliger is: je huidige toestel laten repareren bij SWOOP, verkopen aan SWOOP of inruilen voor een ander model. Goed om te weten: je ontvangt 15 euro extra voor jouw inruil als je het bedrag vervolgens besteedt bij SWOOP.

 

 

Refurbished is niet tweedehands

SWOOP verkoopt refurbished apparaten. Refurbished klinkt voor veel mensen als 'tweedehands' in de oren, maar bij Swoop mag een apparaat alleen zo heten als het door een strenge test is gekomen waarbij er op meer dan 50 punten is gecontroleerd. Hierdoor weet je dus zeker dat je refurbished telefoon 100% technisch in orde is en niet onderdoet voor een nieuwe telefoon. Niet voor niets geven we daarom twee jaar garantie op je aankoop. 

 

Vooral bij iPhones heb je extra voordeel. Apple is namelijk heel goed in het ondersteunen van oudere toestellen met nieuwe software. Stel dat je een iPhone 6 koopt in plaats van een iPhone 8, dan loop je qua software dus niks achter. Zeker dus even goed nadenken voordat je honderden euro’s uitgeeft voor een nieuwer model. Zo zie je maar, circulair denken is zo gek nog niet!

12 dag geleden 695 weergaven
Gerucht: de iPhone SE 2

Gerucht: de iPhone SE 2

In 2016 kwam Apple met een verrassend nieuw iPhone-model op de proppen: de iPhone SE. Ondanks dat Apple met de iPhone 6 en 6 Plus blijkbaar goed in de gaten had dat grotere telefoons steeds populairder werden, greep het met de iPhone SE terug op het design van de vertrouwde, kleinere iPhone 5. De introductie van dit ‘verouderde’ model verbaasde velen, maar na een jaar bleek de telefoon toch een stuk populairder dan verwacht. Zo populair zelfs dat er nu wordt gesproken over een opvolger: de iPhone SE 2.

India

Zoals we van Apple gewend zijn, ontbreekt het nog aan exacte details. Er zijn echter wel sterke geruchten dat de productie van de iPhone SE, die nog dit jaar verwacht wordt, volledig in India zal plaatsvinden. Dat is op zich niet zo vreemd, aangezien de populariteit van de huidige iPhone SE voor een groot deel te danken is aan zijn prijs. Het is duidelijk een budgettoestel voor mensen die graag een iPhone willen kopen, maar een beperkt budget hebben. Zoals de Indiase consument. Een zeer groot deel van de telefoons die daar verkocht wordt is niet duurder dan 250 dollar. 

India is voor Apple een belangrijke afzetmarkt. De rek in de westerse smartphonemarkt is er inmiddels wel uit. Als Apple nog verder wil groeien zal het zich moeten richten op opkomende markten waar de iPhone nog minder ingeburgerd is, zoals het bevolkingsrijke en snel groeiende India.

Specificaties

De focus op prijs zal ook invloed hebben op de specificaties van de iPhone SE 2. De huidige iPhone SE is al geen treuzelaar. Hij heeft dezelfde processor als de iPhone 6S en kan dat kleinere scherm daarmee prima aansturen. De iPhone SE 2 zal sneller zijn, waarschijnlijk met de nieuwere A10 processor van de iPhone 7, een grotere accu en een verbeterde camera. Het is om prijstechnische redenen echter onwaarschijnlijk dat Apple ook de gezichtsherkenning van de nieuwe iPhone X zal toevoegen. En een nieuw design is wellicht ook te duur.

Dat neemt niet weg dat een nieuwe, kleinere iPhone waarschijnlijk goed ontvangen zal worden. Niet alleen in India. Ook in Nederland wordt een budget-iPhone erg op prijs gesteld, getuige het succes van de iPhone SE en iPhone 5c in ons land.

12 dag geleden 54 weergaven
De beste smartphones onder 300 euro

De beste smartphones onder 300 euro

De Beste Smartphones onder 300 euro

 

De afgelopen jaren zijn er zoveel goede telefoons op de markt gekomen, dat de noodzaak om de nieuwste smartphone te kopen veel kleiner is geworden. Sterker nog, voor minder dan 300 euro kun je al een zeer goede refurbished telefoon aanschaffen. SWOOP zet voor je op een rijtje wat de beste smartphones onder 300 euro zijn!

 

 

1. Galaxy S6

 

Een metalen behuizing, krasbestendig Gorilla Glass en een 5,1 inch scherm: de Galaxy S6 heeft een fantastisch design. Maar ook met de prestaties van de S6 zit het goed. De telefoon is razendsnel en draait ook nu nog de meeste apps moeiteloos. Echt onderscheidend is de Galaxy S6 met zijn camera. Door slimme software haalt Samsung het beste uit de 16 megapixel camera en krijg je haarscherpe foto’s. Bovendien bewijst Samsung vanaf de Galaxy S6 écht de koning van de schermen te zijn. De kleuren spatten van het Super Amoled scherm af!

 

2. iPhone SE

 

Geïntroduceerd in 2016 combineert deze iPhone het geliefde, handzame formaat van de iPhone 5 met de ijzersterke hardware van de iPhone 6s; beide hebben een krachtige Apple A9-chip. Deze efficiënte chip en een iets grotere batterij zorgen ervoor dat de batterij van de SE langer meegaat dan die van de iPhone 5s. De camera is prima en heeft met Live Photos een leuke feature. 

 

3. HTC One M9

 

De HTC One M9 werd door velen gezien als de definitieve (hetzij tijdelijke) terugkeer van HTC op de smartphonemarkt, en met recht. Het toestel is snel door de krachtige Snapdragon en de afwezigheid van al te veel bloatware. De telefoon ligt prettig in de hand en het aluminium unibody design is praktisch onverwoestbaar; ideaal voor iedereen die zijn/haar smartphone nog weleens op de grond laat vallen. Een kolossale accu en zuinig scherm zorgen voor prima prestaties op het gebied van batterijduur. Achilleshiel van de M9 is toch de camera. Ondanks de 20 megapixels die deze camera kan schieten ogen foto’s van de iPhone SE en Galaxy S6 toch nét iets mooier.

 

4. iPhone 5s

 

De iPhone 5s was de eerste met een vingerafdrukscanner en daarmee zijn tijd ver vooruit. De A7 chip is vandaag de dag nog steeds goed genoeg voor standaardapps. De aluminium behuizing geeft het toestel uit 2013 een high end uitstraling. Veel specificaties van de iPhone 5s zijn inmiddels door nieuwere toestellen ingehaald, maar door de goed ontworpen software is deze telefoon nog altijd een prima keuze voor iemand die gaat voor puur gebruiksgemak met een voordelig prijskaartje.

23 dag geleden 610 weergaven
Terugblik 2017

Terugblik 2017

Een moment om terug te blikken op 2017. Welke ontwikkelingen op refurbished gebied zijn SWOOP bijgebleven?

 

Populariteit iPhone 6

De iPhone 6 was niet aan te slepen in 2017. Door de kwaliteit van de hardware en het strakke uiterlijk kan het toestel nog jaren mee. Vooral de 64GB versie was erg in trek. Logisch, want met dit extra geheugen haal je een telefoon in huis die ook de komende jaren moeiteloos al je apps kan draaien.

 

Opkomst Samsung

Waar Apple al geruime tijd een prominente plek in het refurbished landschap heeft, zagen we in 2017 Samsung opkomen. Met de S8 heeft Samsung een ijzersterk toestel afgeleverd. Maar het waren vooral de Galaxy S5 en S6 die gretig aftrek vonden. Deze toestellen zijn nog altijd van topkwaliteit en een aantrekkelijke optie voor Androidgebruikers.

 

Hoewel de refurbished markt voor Samsung nog lang niet zo groot is als die voor Apple, is de verwachting dat de groei van Samsung in 2018 gestaag doorzet.

 

Afscheid

In 2017 besloot Apple de iPhone 5 en 5c niet meer te voorzien van een nieuwe systeemupdate. Waar de latere toestellen overgingen naar iOS 11, blijven de 5 en 5c draaien op iOS 10. Daarmee zullen deze iPhones langzaamaan gaan verdwijnen.

 

X

In november gingen de eerste exemplaren van de iPhone X over de toonbank. Deze telefoon deed veel stof opwaaien. Ging het niet over het scherm dat de volledige voorkant in beslag neemt, dan ging het wel over het prijskaartje van ruim 1000 euro.

 

Of deze smartphone een succes wordt moet echter nog blijken. De eerste verkoopcijfers wijzen erop dat dit niet het geval is. De nieuwe iPhone is onvoldoende vernieuwend om veel consumenten over te halen er een klein fortuin aan uit te geven. Gezien het steeds breder wordende aanbod aan kwalitatieve smartphones is dat begrijpelijk.

Meer Lezen Geplaatst in: Nieuws
1 maand geleden 871 weergaven
Gaan tablets computers vervangen?

Gaan tablets computers vervangen?

Sinds de lancering van de iPad Pro in 2016 roept Apple keer op keer dat de tablet de computer kan vervangen. Maar is dit ook zo?

iOS 11 maakt veel mogelijk

Met de komst van iOS 11 is het mogelijk om meerdere programma’s tegelijk op het scherm open te hebben (multitasken), bestanden te beheren, kopiëren en doorsturen met de Files app. Er is zelfs een manier om bestanden van de ene app naar de andere te slepen - net als bij een PC.

Deze verbeteringen vergroten de productiviteit op de iPad en laten hem meer lijken op een computer. Voor de doorsnee gebruiker zal dit in alle wensen voorzien. Je kunt internetten, bestanden beheren, foto’s bewerken en lange documenten tikken met bijvoorbeeld Word.

Van computer naar tablet

Veel mensen werken echter al decennia met computers. Het is een tweede natuur geworden. Ze weten instinctief hoe iets zou moeten werken en hoe je bepaalde handelingen moet verrichten. De software van tablets is ingericht naar het voorbeeld van smartphones. Het zijn versimpelde versies van bijvoorbeeld Windows of Mac OS. Dit vereist een ander omgang met de software en een nieuwe manier van denken. Voor smartphonegebruikers zal dit geen enorme omslag zijn, maar als je jaren alleen een Windows PC hebt gebruikt, is het wel even wennen.

Die gewenning volgt gelukkig vrij snel, omdat mobiele besturingssystemen zijn zo gebouwd dat iedereen er mee overweg kan. Fabrikanten als Apple en Microsoft (Surface-tablets) zetten inmiddels hoog in op de tabletmarkt. De techbedrijven zijn overtuigd dat de tablet uiteindelijk de PC zal vervangen.

Apple geeft iOS steeds meer functies, terwijl Microsoft er voor kiest om het bestaande Windows geschikter te maken voor kleinere aanraakschermen. Welke weg er ook wordt gekozen, het resultaat is gelijk: het gat tussen computers en tablets wordt inderdaad steeds kleiner en zal uiteindelijk helemaal gedicht worden.

In de praktijk

PC-fabrikanten zien dit nu al in de praktijk. Er worden steeds minder computers verkocht en als ze wel worden gekocht is dit voornamelijk door bedrijven of fanatieke gamers. De rest van de wereld is inmiddels verknocht geraakt aan smartphones en tablets en de ultieme mobiliteit die zij bieden.

Het zal dan ook niet lang meer duren voordat computers uitsluitend nog op de werkvloer te vinden zijn. Thuis gebruiken we binnen een paar jaar alleen nog een tablet, eventueel met een los toetsenbord.

Door Review: iPhone X 2 maanden geleden 661 weergaven
Review: iPhone X

Review: iPhone X

Het zal je niet ontgaan zijn dat Apple een nieuwe telefoon heeft gelanceerd. De iPhone X. Het is de eerste iPhone die volledig afwijkt van het iPhone 6-model dat in 2014 werd geïntroduceerd. Net als de Samsung Galaxy S8 is het belangrijkste kenmerk van de iPhone X een OLED-scherm dat vrijwel de gehele voorkant van de telefoon afdekt. Randloos dus. Apple zelf noemt het ‘de telefoon van de toekomst.’ Maar in hoeverre is deze claim gerechtvaardigd? We hebben de telefoon inmiddels een week kunnen gebruiken. Dit zijn de eerste conclusies.


Scherper kan niet meer

Vorige iPhones hadden allemaal een traditioneel LCD-scherm. Erg mooi, erg scherp, maar Samsung wist Apple al jaren de loef af te steken met nieuwere, scherpere OLED-schermen waar de kleuren vanaf spatten en die ook qua contrast veel beter resultaten opleverden. Apple heeft de technologie omarmt en het resultaat mag er zijn. Het scherm ligt ook meer aan de oppervlakte van de telefoon waardoor je echt het idee hebt dat je de pixels kunt ‘aanraken’. Het feit dat de telefoon nu geen ‘voorhoofd’ en ‘kin’ meer heeft maakt het scherm nog opvallender. Echt helemaal 100 procent randloos is het helaas niet. Bovenaan het scherm zit een kleine inkeping waar de selfie-camera en enkele andere sensoren zijn ondergebracht. Het scherm loopt langs de zijkanten van deze inkeping door, waardoor het soms net lijkt alsof je scherm oortjes heeft. Echt storend is het niet, maar mooi kun je het ook niet noemen.

iPhone X

Face ID

Eén van de meest besproken vernieuwingen in de iPhone X is Face ID. Deze gezichtsherkenning vervangt de vingerafdruksensor van eerdere iPhones. Samsung heeft al enige tijd gezichtsherkenning, maar door de onbetrouwbaarheid werd dit altijd een beetje gezien als een gimmick. Er bestond daarom veel twijfel of Apple er wél in zou slagen om een waterdicht systeem te ontwikkelen dat de verdwijning van de vingerafdruk zou doen vergeten. Na de telefoon meer dan een week gebruikt te hebben kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven. In vrijwel alle gevallen werkt Face ID bijzonder goed. Je pakt de telefoon op, het scherm gaat aan en je ziet vrijwel meteen dat de iPhone is vrijgegeven voor gebruik. Er zijn echter uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer je niet recht in de telefoon kijkt, of iets gedeeltelijk je gezicht bedekt. In de praktijk gebeurt dit zelden, maar het blijft natuurlijk vervelend. Mocht hij je gezicht overigens niet herkennen en je voert meteen je pincode in om de telefoon te ontgrendelen dan past de telefoon je gezichtsinformatie automatisch aan om het inloggen een volgende keer soepeler te laten verlopen.

Camera’s

Over de camera’s kunnen we kort zijn: fantastisch. De iPhone 6 en 7 maakten natuurlijk ook al geen misselijke foto’s, maar de iPhone X is wel duidelijk beter, vooral bij minder licht. Beide camera’s hebben nu ook optische beeldstabilisatie, wat wil zeggen dat de lens meebeweegt met je camera en zo probeert trillingen op te vangen. Dit is vooral nuttig bij langere sluitertijden in slechtere lichtcondities. Verder valt het op dat Apple de kleuren over het algemeen wat warmer heeft gemaakt. Minder koele blauwe tonen en meer warme oranje en rode tonen.

Animoji

Emoji die je gezichtsuitdrukkingen en spraak imiteren. Van katjes tot robots en pandabeertjes animoji zijn een leuk alternatief voor de standaard emoji. Het probleem: je kunt ze alleen maken met de iPhone X en als je ze naar een Android-gebruiker stuurt worden ze verstuurd als videobestand. Het is een leuke extra functie, maar het gaat al snel vervelen.

Conclusie

Apple claimt dat de iPhone X de telefoon van de toekomst is. Maar is het ook € 1150 waard? Daar kunnen we kort over zijn: dit is er een voor de liefhebbers. Voor Apple fans die het gelukkigst zijn wanneer het nieuwste stukje technologie in hun broekzak bungelt is de iPhone X een prima aankoop. De telefoon beschikt over voldoende innovatie om een sprong vooruit te zijn. Voor iedereen die graag een goede, snelle en mooie smartphone wil, maar niet per se het nieuwste van het nieuwste moet hebben is een iPhone 6s of een iPhone 7 wellicht een beter alternatief.

2 maanden geleden 201 weergaven
Overstappen van Windows naar Apple

Overstappen van Windows naar Apple

De overstap van een Windows computer naar een MacBook of iMac van Apple is vaak even wennen. Apple functioneert op een macOS en luistert naar andere aanwijzingen. De rechtermuisknop is anders, de sneltoetsen werken niet hetzelfde en wat zijn functietoetsen? 7 tips voor jou om de overstap van Windows naar MacBook nog makkelijker te maken.

Meer Lezen Geplaatst in: Nieuws
2 maanden geleden 113 weergaven
Welke telefoon is geschikt voor jouw kind?

Welke telefoon is geschikt voor jouw kind?

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een mobiele telefoon. Als ouder wil je vaak niet de nieuwste en duurste telefoon aanschaffen. Welke telefoon is geschikt voor jouw kind?

2 maanden geleden 211 weergaven
Welke laptop heb ik nodig?

Welke laptop heb ik nodig?

Voor sommige (grafische) programma’s wordt aangeraden een MacBook te kopen. Maar welke MacBook heb je nu nodig voor welk programma?
Meer Lezen Geplaatst in: Nieuws
3 maanden geleden 152 weergaven
Waarom is de iPhone X zo duur?

Waarom is de iPhone X zo duur?

iPhone X

September is de maand dat spaarpotjes door het hele land sidderen van angst. Het is de maand dat Apple nieuwe iPhones aankondigt. Dure iPhones. Verschrikkelijk dure iPhones. Zo ook dit jaar, met de iPhone X (spreek uit als ‘tien’). Voor het eerst in jaren verandert Apple het volledige design van de smartphone. De buitenkant valt onmiddellijk op omdat het scherm nu vrijwel de gehele voorkant van de telefoon vult. Ook beschikt de telefoon over een nieuw OLED-scherm en heeft Apple de standaard vingerafdrukbeveiliging vervangen door gezichtsherkenning. In de woorden van Apple: dit is de telefoon van de toekomst. Dit zal ongetwijfeld waar zijn. Over twee of drie jaar zullen alle iPhones deze OLED-schermen en gezichtsherkenningstechnieken bevatten. Dan is de techniek verder ontwikkeld en zijn de onderdelen goedkoper geworden. Maar dat is nu nog niet het geval. En daarom zal de iPhone X minimaal EUR 1150 gaan kosten…….. Hallo? Zit je nog? Ik kan het je niet kwalijk nemen als je net van je stoel bent gegleden. EUR 1150 is dan ook wel érg veel geld voor een telefoon. Het is de prijs die je betaalt voor innovatie.

Innovatie

Met de iPhone X heeft Apple behoorlijke stappen gezet in de ontwikkeling van nieuwe, toekomstbestendige technieken. Het OLED-scherm wordt door Samsung speciaal ontwikkeld voor Apple. De kwaliteit die Apple verlangt is zo hoog dat er van de vele schermen die Samsung produceert ook veel worden afgewezen omdat ze niet aan de specificaties voldoen. Daarnaast bevat de iPhone X een hele waslijst aan sensoren die zowel de gezichtsherkenning mogelijk maken als de foto- en videokwaliteit verder verbeteren. Het zijn technieken die ongetwijfeld ook in toekomstige (goedkopere) iPhones te vinden zullen zijn, maar met iPhone X wil Apple consumenten nu alvast een voorproefje geven van de telefoon van de toekomst.

Vraag en aanbod

De iPhone X is hiermee bedoeld voor de ultra Apple-fans, die altijd het nieuwste van het nieuwste willen hebben. De hoge prijs moet dit verder benadrukken. Apple weet nu al dat ze weinig van deze toestellen kunnen maken door de slechte leverbaarheid van de eerdergenoemde OLED-schermen en de nieuwe technieken die worden gebruikt. De eerste berichten wijzen erop dat de telefoon maar mondjesmaat in de winkel te vinden zal zijn. Wachtlijsten kunnen oplopen tot een paar maanden. Als de prijs meer in lijn zou zijn met de iPhone 7 of iPhone 8, dan zou de vraag vele malen hoger zijn geweest en hadden mensen nóg op hun telefoon moeten wachten. Door de prijs fors te verhogen verkleint Apple automatisch de vraag, maar houdt het de marges wel op niveau. De grote vraag is dus: is die iPhone X ook iets voor mij?

iPhone 7

Tja, dat is persoonlijk natuurlijk. Maar als je puur kijkt naar de functies van de telefoon dan verschillen deze niet zo heel veel van de iPhone 7. Deze iPhone is al zó snel dat je alle apps en games met gemak kunt draaien. En de camera is fantastisch. De technieken van de iPhone X komen uiteindelijk ook in de lager geprijsde iPhones, dat is slechts een kwestie van tijd. Als je niet net de loterij hebt gewonnen is het dus wellicht de moeite waard om te wachten. September is namelijk óók de maand dat deze telefoons goedkoper worden. En Swoop biedt deze aan voor extra goede prijzen, dus je spaarvarken heeft toch nog reden voor een feestje! Op zoek naar een goedkope iPhone 7? Kies dan voor een refurbished iPhone 7 van SWOOP. Protifeer van de kwaliteit van nieuw, maar dan aantrekkelijker geprijsd.

Meer Lezen Geplaatst in: Nieuws