Blog

conditie Sluiten

SWOOP biedt 3 verschillende condities. Welke van de drie je ook kiest, jouw refurbished toestel van SWOOP is altijd technisch 100% in orde.

Als nieuw:
Minimale gebruikerssporen, krasloos scherm. Batterij nieuw of nagenoeg nieuw.

Goed: Enkele gebruikerssporen, kan bijvoorbeeld lichte krasjes of minimale deukjes bevatten. Batterij nieuw of nagenoeg nieuw.

OK: Meerdere zichtbare gebruikerssporen, zoals krasjes en deukjes. toestel ziet er gebruikt uit, maar is altijd 100% technisch in orde.

Swipe naar links
13 dag geleden 763 weergaven
Fabels en feiten over smartphones

Fabels en feiten over smartphones

Android-telefoons zitten vol virussen, meer RAM zorgt voor betere prestaties en snelladers beschadigen je batterij: allemaal mythes. Er gaan een hoop beweringen rond over smartphones. Sommige zijn waar, veel niet. In dit artikel zetten we de 3 meestgehoorde fabels én feiten op een rijtje.

27 dag geleden 250 weergaven
De populairste emoji

De populairste emoji

Emoji

Chinese wetenschappers deden onderzoek naar emojigebruik onder 4 miljoen smartphonegebruikers in 212 landen en regio’s. Wat blijkt? Bijna iedereen heeft dezelfde favoriete emoji: hartjes, lachende gezichtjes en gezichtjes met hartjes in de ogen. Toch had het onderzoek ook een dieper doel, want wetenschappers vroegen zich af of emojigebruik, net als taal, ook cultureel en geografisch bepaald is.

Het antwoord is een voorzichtige ja. Hoewel uit al die miljoenen berichtjes duidelijk blijkt dat hartjes en (schater)lachende gezichtjes vrijwel overal de voorkeur genieten, zijn er vooral op landenniveau wel verschillen te zien.

Verschillen

Soms zijn deze verschillen klein. In Frankrijk zijn de hartjes bijvoorbeeld het populairst, terwijl het gezichtje dat huilt van het lachen in veel andere landen de voorkeur heeft. Soms zijn de verschillen echter opvallender.

Familierelaties

In veel Zuid-Amerikaanse landen, waar onderlinge (familiale) relaties hecht zijn wordt vaker gebruikt gemaakt van boze of verdrietige emoji, terwijl individualistische landen zoals Tsjechië en Frankrijk juist erg vaak blije emoji gebruiken.

Ook zijn er duidelijke overeenkomsten in emojigebruik tussen landen die ooit door Spanje werden overheerst en worden droevige emoji vaker gebruikt in landen waar het verschil tussen arm en rijk groter is.

Steeds meer nieuwe emoji

Voer voor psychologen en sociologen, dat is duidelijk. En wetenschappers kunnen ook de komende jaren nog hun lol op, want Apple zal in een aankomende software-update enkele honderden nieuwe emoji toevoegen. Van curlingstenen tot tovenaars, zeemeerminnen en zelfs een stronk broccoli. Wie weet duiken deze nieuwe emoji over een paar jaar in de top op.

28 dag geleden 5114 weergaven
Je iPhone batterij sparen: 8 tips

Je iPhone batterij sparen: 8 tips

iPhones behoren tot de briljantste apparaten ter wereld. Mits je batterij tenminste vol genoeg is. Weinig dingen zijn namelijk zo stressvol als een bijna lege batterij en nergens kunnen opladen. Ga je slim met je iPhone om, dan kun je de gebruiksduur van je batterij flink oprekken. Hoe? Simpel, met deze 8 tips om je iPhone batterij te sparen.

5 maanden geleden 662 weergaven
3 Tips om je smartphone in topconditie te houden

3 Tips om je smartphone in topconditie te houden

1. Microfoongat

Ben je slecht of niet hoorbaar als je telefoneert? Bij veel telefoons die veel tijd in een broekzak zitten slibt het microfoongat dicht met stof. Dat zorgt ervoor dat je minder goed of niet hoorbaar bent als je belt.

                De oplossing is simpel: koop een tandenborstel, of opzetstukje voor een elektrische tandenborstel en borstel het microfoongat uit. Zorg ervoor dat de tandenborstel droog is en dat je de telefoon met het gat richting de grond vasthoudt. Zo kan het stof er gemakkelijk uitvallen.

                Deze tip is ook van toepassing op de laadconnector (het gat waar je oplader in moet) en de speakers van je telefoon. Sluit je oplaadkabel niet goed aan of laadt je telefoon niet goed op? Heb je slecht geluid uit de speakers van je telefoon? Probeer ook deze openingen uit te borstelen!

 

2. Condens

Een badkamer is geen goede omgeving voor een telefoon. Condens kan in het toestel dringen en zelfs voor kortsluiting zorgen! Bewaar je telefoon dus op een droge plek.

 

3. Kapot scherm

Een kapot scherm komt vaak door drukschade. Het scherm lijkt gewoon in orde, maar de onderliggende laag is door druk kapot gegaan. Het scherm geeft dan geen beeld meer.

                Veel drukschade wordt veroorzaakt doordat telefoons in de kontzak bewaard worden, waarna de eigenaar erop gaat zitten. Een andere oorzaak is dat de telefoon bewaard wordt in een tas waar zware spullen in zitten.

                Om te checken of je telefoon drukschade heeft houd je het toestel horizontaal op ooghoogte. Kijk over het toestel heen, zie je een soort olievlek verschijnen, of een glinsterende lijn in het LCD, dan is er sprake van drukschade.

               Kom naar een van de SWOOP-stores en je scherm is vaak dezelfde dag nog vervangen!

7 maanden geleden 445 weergaven
Waarom de iMac Pro 18-core de beste iMac is

Waarom de iMac Pro 18-core de beste iMac is

Enkele weken geleden lanceerde Apple de langverwachte iMac Pro. Geen opvolger van de bestaande populaire iMac-lijn, maar een nieuwe computer, gericht op de veeleisende professional. 

Power users

‘Power-users’ klaagden al tijden steen en been dat Apple geen belangstelling meer had voor de professionele markt. Waar bleef die opvolger van de Mac Pro, het ‘prullenbakje’ dat sinds 2013 geen updates meer heeft gezien? Vorig jaar kwam het verlossende antwoord: er komt een nieuw pro-model, gebaseerd op de iMac. Scepsis overheerste. Zoveel processorkracht in een relatief dunne alles-in-een-computer, dat moet wel misgaan.

Apple hield echter voet bij stuk en nu is daar dus de zwartgrijze iMac Pro. Er zijn diverse uitvoeringen met als basis een Intel Xeon W-processor, een Radeon Pro Vega grafische kaart en een 5K 27 inch scherm. Het instapmodel kost een lieve € 5500,- maar heeft voor die prijs wel 32 GB RAM-geheugen en een 1 TB SSD harde schijf. Daarmee is de iMac Pro 18 core het beste dat momenteel te koop is op desktopgebied.

Niet uitbreidbaar

Met die snelheid zit het wel goed, als we de eerste gebruikerstests mogen geloven. Van 8K-videobewerking tot het draaien van VR-software; de iMac Pro verwerkt het soepeltjes en blijft bovendien ook muisstil. Maar het is niet allemaal rozengeur en manenschijn. Het grote nadeel van een alles-in-een-systeem is dat het in de toekomst niet meer uitbreidbaar is. Je koopt een systeem voor nu maar ook voor later, in tegenstelling tot de makkelijk aanpasbare Windows-desktops.

Mac-gebruikers die belang hechten aan flexibiliteit kunnen beter nog even wachten, want bij aankondiging van de iMac Pro maakte Apple ook bekend dat het werkt aan een nieuw pro-systeem dat volledig aanpasbaar en uitbreidbaar is. De kans is echter klein dat deze machine dit jaar nog het licht zal zien.

En de gemiddelde gebruiker?

Voor de gemiddelde computergebruiker is de iMac Pro echter niet interessant. Zij zullen de processorkracht van de iMac Pro nooit nodig hebben en kunnen hun gemiddelde video- en fotobewerkingsvereisten ook af met een normale iMac. Ook iMacs van enkele jaren geleden voldoen nog prima. Swoop heeft een mooie selectie van deze machines tegen een fractie van de prijs van de iMac Pro.

7 maanden geleden 343 weergaven
Dit is waarom een circulaire economie de toekomst is

Dit is waarom een circulaire economie de toekomst is

Tweede ronde voor iPhones 

De circulaire economie is de toekomst. We horen je denken: welke economie? De naam zegt het eigenlijk al: producten langer laten circuleren voordat ze de prullenbak ingaan. Veel mensen willen het liefst constant de nieuwste telefoon die er op de markt is. Toch is het goed om je te realiseren dat je in deze digitale maatschappij echt niet altijd per se mee hoeft te doen aan die rat race. Want laten we eerlijk zijn; je hebt echt niet elke twee jaar een nieuwe iPhone nodig. Vooral nu de vernieuwingen steeds minder groot zijn ten opzichte van het vorige model. Elke keer dat jij weer een nieuwe telefoon koopt of krijgt bij je abonnement, verdwijnt je ‘oude’ telefoon in de kast. Niet omdat ‘ie het niet meer doet, maar omdat ‘ie overbodig is geworden. Dat vinden wij bij SWOOP zonde en daarom geven wij gebruikte telefoons een tweede kans. 

 

 

Circulaire economie

Door apparaten een tweede leven te geven, sparen we grondstoffen. Bovendien kost refurbishen (het proces waarin gebruikte apparaten weer klaar worden gemaakt voor een nieuwe eigenaar) aanmerkelijk minder energie en water dan traditionele vormen van recycling. Daarnaast is het zeker bij Apple producten zo dat een apparaat van een paar jaar oud vaak nog heel goed mee kan. Wil je zelf ook je steentje bijdragen aan de circulaire economie, dan bij je bij SWOOP aan het juiste adres. Zo kun je je apparaten, die je niet meer gebruikt, bij ons inleveren tegen betaling. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het bedrag wat je krijgt direct weer te besteden in de webshop van SWOOP bij aankoop van een ander product.

 

 

Liever repareren? 

Stel je iPhone is beschadigd, maar eigenlijk wil je geen nieuw of ander toestel. Ook dan ben je bij SWOOP aan het juiste adres, de meeste beschadigingen kunnen wij namelijk prima en snel voor jou repareren. Ons bedrijf barst van de technische experts, waardoor je vaak al binnen een half uur geholpen bent. Het is dus altijd goed om even te kijken wat voor jou persoonlijk voordeliger is: je huidige toestel laten repareren bij SWOOP, verkopen aan SWOOP of inruilen voor een ander model. Goed om te weten: je ontvangt 15 euro extra voor jouw inruil als je het bedrag vervolgens besteedt bij SWOOP.

 

 

Refurbished is niet tweedehands

SWOOP verkoopt refurbished apparaten. Refurbished klinkt voor veel mensen als 'tweedehands' in de oren, maar bij Swoop mag een apparaat alleen zo heten als het door een strenge test is gekomen waarbij er op meer dan 50 punten is gecontroleerd. Hierdoor weet je dus zeker dat je refurbished telefoon 100% technisch in orde is en niet onderdoet voor een nieuwe telefoon. Niet voor niets geven we daarom twee jaar garantie op je aankoop. 

 

Vooral bij iPhones heb je extra voordeel. Apple is namelijk heel goed in het ondersteunen van oudere toestellen met nieuwe software. Stel dat je een iPhone 6 koopt in plaats van een iPhone 8, dan loop je qua software dus niks achter. Zeker dus even goed nadenken voordat je honderden euro’s uitgeeft voor een nieuwer model. Zo zie je maar, circulair denken is zo gek nog niet!

8 maanden geleden 1102 weergaven
Gerucht: de iPhone SE 2

Gerucht: de iPhone SE 2

In 2016 kwam Apple met een verrassend nieuw iPhone-model op de proppen: de iPhone SE. Ondanks dat Apple met de iPhone 6 en 6 Plus blijkbaar goed in de gaten had dat grotere telefoons steeds populairder werden, greep het met de iPhone SE terug op het design van de vertrouwde, kleinere iPhone 5. De introductie van dit ‘verouderde’ model verbaasde velen, maar na een jaar bleek de telefoon toch een stuk populairder dan verwacht. Zo populair zelfs dat er nu wordt gesproken over een opvolger: de iPhone SE 2.

India

Zoals we van Apple gewend zijn, ontbreekt het nog aan exacte details. Er zijn echter wel sterke geruchten dat de productie van de iPhone SE, die nog dit jaar verwacht wordt, volledig in India zal plaatsvinden. Dat is op zich niet zo vreemd, aangezien de populariteit van de huidige iPhone SE voor een groot deel te danken is aan zijn prijs. Het is duidelijk een budgettoestel voor mensen die graag een iPhone willen kopen, maar een beperkt budget hebben. Zoals de Indiase consument. Een zeer groot deel van de telefoons die daar verkocht wordt is niet duurder dan 250 dollar. 

India is voor Apple een belangrijke afzetmarkt. De rek in de westerse smartphonemarkt is er inmiddels wel uit. Als Apple nog verder wil groeien zal het zich moeten richten op opkomende markten waar de iPhone nog minder ingeburgerd is, zoals het bevolkingsrijke en snel groeiende India.

Specificaties

De focus op prijs zal ook invloed hebben op de specificaties van de iPhone SE 2. De huidige iPhone SE is al geen treuzelaar. Hij heeft dezelfde processor als de iPhone 6S en kan dat kleinere scherm daarmee prima aansturen. De iPhone SE 2 zal sneller zijn, waarschijnlijk met de nieuwere A10 processor van de iPhone 7, een grotere accu en een verbeterde camera. Het is om prijstechnische redenen echter onwaarschijnlijk dat Apple ook de gezichtsherkenning van de nieuwe iPhone X zal toevoegen. En een nieuw design is wellicht ook te duur.

Dat neemt niet weg dat een nieuwe, kleinere iPhone waarschijnlijk goed ontvangen zal worden. Niet alleen in India. Ook in Nederland wordt een budget-iPhone erg op prijs gesteld, getuige het succes van de iPhone SE en iPhone 5c in ons land.

8 maanden geleden 505 weergaven
De beste smartphones onder 300 euro

De beste smartphones onder 300 euro

De Beste Smartphones onder 300 euro

 

De afgelopen jaren zijn er zoveel goede telefoons op de markt gekomen, dat de noodzaak om de nieuwste smartphone te kopen veel kleiner is geworden. Sterker nog, voor minder dan 300 euro kun je al een zeer goede refurbished telefoon aanschaffen. SWOOP zet voor je op een rijtje wat de beste smartphones onder 300 euro zijn!

 

 

1. Galaxy S6

 

Een metalen behuizing, krasbestendig Gorilla Glass en een 5,1 inch scherm: de Galaxy S6 heeft een fantastisch design. Maar ook met de prestaties van de S6 zit het goed. De telefoon is razendsnel en draait ook nu nog de meeste apps moeiteloos. Echt onderscheidend is de Galaxy S6 met zijn camera. Door slimme software haalt Samsung het beste uit de 16 megapixel camera en krijg je haarscherpe foto’s. Bovendien bewijst Samsung vanaf de Galaxy S6 écht de koning van de schermen te zijn. De kleuren spatten van het Super Amoled scherm af!

 

2. iPhone SE

 

Geïntroduceerd in 2016 combineert deze iPhone het geliefde, handzame formaat van de iPhone 5 met de ijzersterke hardware van de iPhone 6s; beide hebben een krachtige Apple A9-chip. Deze efficiënte chip en een iets grotere batterij zorgen ervoor dat de batterij van de SE langer meegaat dan die van de iPhone 5s. De camera is prima en heeft met Live Photos een leuke feature. 

 

3. HTC One M9

 

De HTC One M9 werd door velen gezien als de definitieve (hetzij tijdelijke) terugkeer van HTC op de smartphonemarkt, en met recht. Het toestel is snel door de krachtige Snapdragon en de afwezigheid van al te veel bloatware. De telefoon ligt prettig in de hand en het aluminium unibody design is praktisch onverwoestbaar; ideaal voor iedereen die zijn/haar smartphone nog weleens op de grond laat vallen. Een kolossale accu en zuinig scherm zorgen voor prima prestaties op het gebied van batterijduur. Achilleshiel van de M9 is toch de camera. Ondanks de 20 megapixels die deze camera kan schieten ogen foto’s van de iPhone SE en Galaxy S6 toch nét iets mooier.

 

4. iPhone 5s

 

De iPhone 5s was de eerste met een vingerafdrukscanner en daarmee zijn tijd ver vooruit. De A7 chip is vandaag de dag nog steeds goed genoeg voor standaardapps. De aluminium behuizing geeft het toestel uit 2013 een high end uitstraling. Veel specificaties van de iPhone 5s zijn inmiddels door nieuwere toestellen ingehaald, maar door de goed ontworpen software is deze telefoon nog altijd een prima keuze voor iemand die gaat voor puur gebruiksgemak met een voordelig prijskaartje.

8 maanden geleden 784 weergaven
Terugblik 2017

Terugblik 2017

Een moment om terug te blikken op 2017. Welke ontwikkelingen op refurbished gebied zijn SWOOP bijgebleven?

 

Populariteit iPhone 6

De iPhone 6 was niet aan te slepen in 2017. Door de kwaliteit van de hardware en het strakke uiterlijk kan het toestel nog jaren mee. Vooral de 64GB versie was erg in trek. Logisch, want met dit extra geheugen haal je een telefoon in huis die ook de komende jaren moeiteloos al je apps kan draaien.

 

Opkomst Samsung

Waar Apple al geruime tijd een prominente plek in het refurbished landschap heeft, zagen we in 2017 Samsung opkomen. Met de S8 heeft Samsung een ijzersterk toestel afgeleverd. Maar het waren vooral de Galaxy S5 en S6 die gretig aftrek vonden. Deze toestellen zijn nog altijd van topkwaliteit en een aantrekkelijke optie voor Androidgebruikers.

 

Hoewel de refurbished markt voor Samsung nog lang niet zo groot is als die voor Apple, is de verwachting dat de groei van Samsung in 2018 gestaag doorzet.

 

Afscheid

In 2017 besloot Apple de iPhone 5 en 5c niet meer te voorzien van een nieuwe systeemupdate. Waar de latere toestellen overgingen naar iOS 11, blijven de 5 en 5c draaien op iOS 10. Daarmee zullen deze iPhones langzaamaan gaan verdwijnen.

 

X

In november gingen de eerste exemplaren van de iPhone X over de toonbank. Deze telefoon deed veel stof opwaaien. Ging het niet over het scherm dat de volledige voorkant in beslag neemt, dan ging het wel over het prijskaartje van ruim 1000 euro.

 

Of deze smartphone een succes wordt moet echter nog blijken. De eerste verkoopcijfers wijzen erop dat dit niet het geval is. De nieuwe iPhone is onvoldoende vernieuwend om veel consumenten over te halen er een klein fortuin aan uit te geven. Gezien het steeds breder wordende aanbod aan kwalitatieve smartphones is dat begrijpelijk.

8 maanden geleden 1056 weergaven
Gaan tablets computers vervangen?

Gaan tablets computers vervangen?

Sinds de lancering van de iPad Pro in 2016 roept Apple keer op keer dat de tablet de computer kan vervangen. Maar is dit ook zo?

iOS 11 maakt veel mogelijk

Met de komst van iOS 11 is het mogelijk om meerdere programma’s tegelijk op het scherm open te hebben (multitasken), bestanden te beheren, kopiëren en doorsturen met de Files app. Er is zelfs een manier om bestanden van de ene app naar de andere te slepen - net als bij een PC.

Deze verbeteringen vergroten de productiviteit op de iPad en laten hem meer lijken op een computer. Voor de doorsnee gebruiker zal dit in alle wensen voorzien. Je kunt internetten, bestanden beheren, foto’s bewerken en lange documenten tikken met bijvoorbeeld Word.

Van computer naar tablet

Veel mensen werken echter al decennia met computers. Het is een tweede natuur geworden. Ze weten instinctief hoe iets zou moeten werken en hoe je bepaalde handelingen moet verrichten. De software van tablets is ingericht naar het voorbeeld van smartphones. Het zijn versimpelde versies van bijvoorbeeld Windows of Mac OS. Dit vereist een ander omgang met de software en een nieuwe manier van denken. Voor smartphonegebruikers zal dit geen enorme omslag zijn, maar als je jaren alleen een Windows PC hebt gebruikt, is het wel even wennen.

Die gewenning volgt gelukkig vrij snel, omdat mobiele besturingssystemen zijn zo gebouwd dat iedereen er mee overweg kan. Fabrikanten als Apple en Microsoft (Surface-tablets) zetten inmiddels hoog in op de tabletmarkt. De techbedrijven zijn overtuigd dat de tablet uiteindelijk de PC zal vervangen.

Apple geeft iOS steeds meer functies, terwijl Microsoft er voor kiest om het bestaande Windows geschikter te maken voor kleinere aanraakschermen. Welke weg er ook wordt gekozen, het resultaat is gelijk: het gat tussen computers en tablets wordt inderdaad steeds kleiner en zal uiteindelijk helemaal gedicht worden.

In de praktijk

PC-fabrikanten zien dit nu al in de praktijk. Er worden steeds minder computers verkocht en als ze wel worden gekocht is dit voornamelijk door bedrijven of fanatieke gamers. De rest van de wereld is inmiddels verknocht geraakt aan smartphones en tablets en de ultieme mobiliteit die zij bieden.

Het zal dan ook niet lang meer duren voordat computers uitsluitend nog op de werkvloer te vinden zijn. Thuis gebruiken we binnen een paar jaar alleen nog een tablet, eventueel met een los toetsenbord.